( Today Answers ) Amazon Quiz Today Answers | 30th May 2020 | Win Rs 5000 Pay Balance

Table of Contents

Amazon Quiz Answer 31-May-2020

Amazon Quiz Answers

Win Rs 5000 Pay Balance

. today Amazon Quiz Answer,today Amazon quiz,Amazon Quiz Answer,amazon quiz today questions answers Amazon , Today Answers

Quiz Questions / Answers Amazon Quiz Today

Amazon Quiz Today Answers

Amazon Quiz Today Answers | 1st June 2020 | Win Rs 5000 Pay Balance

Question 1. Victoria Falls, which was recently reopened for public visits, is situated in which of these countries?

Answer 1 is – Zambia

Question 2. Which famous Bollywood actor has recently been appointed the brand ambassador of the National Anti- Doping Agency (NADA) ?

Answer 2 is – Suniel Shetty

Question 3. Which country became the 1st nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?

Answer 3 is – Slovenia

Question 4. The 1985 shoes of which legendary sportsperson recently sold at a Sotheby auction for $560000?

Answer 4 is – Mlchael Jordan

Question 5. A T20l series between India and which country held in the early part of 2020, featured two matches that went into the Super Over?

Answer 5 is – New Zealand

Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz


Amazon Quiz Today Answers | 30th May 2020 | Win Bosch Washing Machine

Question 1: Which Indian state is the first to run inter-state electric bus services?

Answer 1 is – Maharashtra

Question 2: Which country recently launched The Space Domain Mission Unit to monitor and counter threats against their satellites?

Answer 2 is – Japan

Question 3: Neeraj Kabi, recently in focus due to his performance in Paatal Lok, earned critical acclaim for his role in which of these movies?

Answer 3 is – Ship of Traseus

Question 4: Which of these famous hockey players scored 5 goals in India’s final victory in the 1952 Olympics against Netherlands?

Answer 4 is – Balbir Singh Sr.

Question 5: The current UN Secretary General Antonio Guterres hails from which country?

Answer 5 is – Portugal

Amazon Bosch Washing Machine Quiz Answers


Amazon Quiz Today Answers | 28th May 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Question 1. Which Indian has recently been elected the Chairman of the WHO Executive Board?

Answer 1 – Harsh Vardhan

Question 2. Which of these is an Amazon Prime series about a ‘virtual afterlife‘ starring Robbie Amell in the lead role?

Answer 2 – Upload

Question 3. Maharana Pratap Singh I, whose birth anniversary was celebrated in May, was the 13th king of which kingdom?

Answer 3 – Mewar

Question 4. Which of these platforms added a new feature titled ‘bedtime reminder’ to help its users reduce screen time?

Answer 4 – YouTube

Question 5. Carmen Reinhart has been appointed as the new VP and Chief Economist of which international organisation?

Answer 5 – World Bank

Amazon Quiz Today Answers | 27th May 2020 | Win LG W30 Pro

Question 1. Fenway Sports Group owns which football club that is currently top of the table in its domestic league?

Answer 1 – Liverpool

Question 2. Who among these has been posthumously awarded the Padma Vibhushan in 2020?

Answer 2 – Arun Jaitley

Question 3. Who has forayed into the Electric Vehicle market with their new offering iQube Electric?

Answer 3 – TVS Motor

Question 4. Which famous character actor is playing the role of Indian team manager PR Man Singh in the movie 83?

Answer 4 – Pankaj Tripathi

Question 5. Bal Shakti Puraskar is annual award presented by the Indian President to whom?

Answer 5 – Children


Amazon Quiz Today Answers | 25th May 2020 | Win ₹25000 Pay Balance

Amazon ₹25000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Q1. Nitish Bharadwaj who played Krishna in BR Chopra’s Mahabharat, also plays the title role in which of these mythological series?

Answer is – Vishnu Puran

Q2. Which famous poet known for poems such as ‘Bidrohi’ and his work in the publication ‘Dhumketu’ was born on 24th May in Churulia, Asansol?

Answer is – Kazi Nazrul Islam

Q3. General Atlantic, Vista Equity Partners, Silver Lake, Facebook – they are all recent investors in which Indian company?

Answer is – Reliance Jio

Q4. Bheeshm International is a production house started by which famous television and film personality?

Answer is – Mukesh Khanna

Q5. Sebastian Vettel will be leaving which historic F1 team at the end of this year’s delayed F1 season?

Answer is – Ferrari


Amazon Quiz Today Answers | 24th May 2020 | Win Vivo S1

(Loot Deal) Vivo Y83 (Black) In Just Rs.4000 With Exchange & Offers

Start Quiz Directly From Here

Q1. The Blue Umbrella‘, ‘The Angry River‘ and ‘A Flight of Pigeons‘ are books written by which author born on 19th May?

Answer is – Ruskin Bond

Q2. This app introduced by Google, crossed 50 million downloads in May 2020 and has a tab focused presentation mode. Which app is it?

Answer is – Meet

Q3. Ambikapur, Rajkot, Surat, Mysore, Indore and Navi Mumbai were the only cities to receive which of these statuses from the government?

Answer is – Five star garbage free cities

Q4. Since March 27, at 8 PM every day the Eiffel Tower sparkles for an extra 10 minutes, displaying what message?

Answer is – Merci (Thank you)

Q5. National Anti-Terrorism Day in India is observed on the death anniversary of which famous Indian?

Answer is – Rajiv Gandhi


Amazon Quiz Today Answers | 23rd May 2020 | Win Fossil Explorist Watch

Amazon Fossil Explorist Smartwatch Quiz

Start Quiz Directly From Here

Q1. May 12 is celebrated as International Nurses Day to commemorate the anniversary of whose birth?

Ans- Florence Nightingale

Q2. Sanya Malhotra is playing which famous Indian’s daughter in an upcoming Anu Menon movie starring Vidya Balan?

Ans- Shakuntala Devi

Q3. The K League recently restarted with Jeonbuk Motors hosting Suwon Bluewings. K League is the national football league of which country?

Ans- South Korea

Q4. Recently discovered HR 6819 is the closest-known of what celestial phenomenon/object to Earth?

Ans- Black Hole

Q5. Which country recently became the 30th country to join the North Atlantic Treaty Organization?

Ans- North Macedonia


Amazon Quiz Today Answers | 21st May 2020 | Win ₹15000 Pay

Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Q1. Israel has recently named a street in Tel Aviv after which Indian as a tribute on his 159th birthday?
Ans- Rabindranath Tagore

Q2. DRUVS is a contactless ultraviolet sanitization cabinet developed by which organisation?
Ans- DRDO

Q3. Deepa Malik, the Indian para- athlete who announced her retirement recently, used to represent India in which of these events?
Ans- Shot Put and Javelin

Q4. Avianca, the world’s second- oldest airline, is based in which country?
Ans- Colombia

Q5. Who plays the role of policeman Hathiram Chaudhary in the Amazon Prime series ‘Paatal Lok’?
Ans- Jaldeep Ahlawat


Amazon Quiz Today Answers | 20th May 2020 | Win Mi A3

Start Quiz Directly From Here

Q1. Leo Carter became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)
Ans- Hit 6 Slxes In an over

Q2. David Stern was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)
Ans- NBA

Q3. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?
Ans- Simpsons

Q4. Utkalika is the state emporium of which Indian state?
Ans- Odisha

Q5. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – what are these that heavily affected India’s west coast in 2019?
Ans- Cyclones


Amazon Quiz Today Answers | 18th May 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Start Quiz Directly From Here

Q1. Which famous theater personality is known for plays such as ’Odakulu Bimba’, ‘Taledanda’ and ‘The Dreams of Tipu Sultan‘?
Ans- Glrlsh Kamad

Q2. In a recent interview with Pommie Mbangwa, AB De Villiers compared Virat Kohli and Steve Smith to which two greats from another sport?
Ans- Federer and Nadal

Q3. Which of these famous actors featured with Irrfan Khan in the acclaimed movie ‘The Lunchbox‘?
Ans- Nawazuddin Siddiqui

Q4. On May ‘I8 a day is observed to thank everyone involved in trying to find a vaccine to which virus?
Ans- HIV

Q5. What is the name of a WWE Pay per view event that was recorded at the WWE Global Headquarters and broadcast on May 10?
Ans- Money in the Bank

Answer Of All Current


Amazon Quiz Today Answers | 16th May 2020 | Win Dyson Air Purifier

Amazon Dyson Air Purifier Quiz - 16th November

Start Quiz Directly From Here

Q1. Chithirai Festival, which was streamed online for the first time, is an annual celebration that takes place in which Indian city?
Ans- Madurai

Q2. Which country is set to launch the remote sensing satellite Artika-M to monitor Arctic climate and environment?
Ans- Russia

Q3. Who is the only cricketer to have scored 50 or more One Day International centuries?
Ans- No one has scored 5O hundreds

Q4. Which star features in the upcoming game ‘Cyberpunk 2077’?
Ans- Keanu Reeves

Q5. What is the name of the Government of India portal where you can get fast track exemptions on drone authorization?
Ans- Garud


Amazon Quiz Today Answers | 14th May 2020 | Win ₹20000 Pay Balance

Rs.20000

Start Quiz Directly From Here

Q1. In the television Sitcom Friends, Ursula was a twin sister of which character?
Ans- Phoebe

Q2. During the lock-down, which celebrated author is reading a series of short stories on AIR titled ‘Bonding Over the Radio‘ ?
Ans- Ruskin Bond

Q3. What is the name of the multimedia guide on COVID-19 launched by the Union Health Minister?
Ans- COVID Katha

Q4. Blue, yellow, black, green and red – these colours appear on the logo of which of the following?
Ans- Olymplc Games

Q5. Which three nations will co-host the men’s 2026 FIFA World Cup?
Ans- USA, Canada, Mexico


Amazon Quiz Today Answers | 13th May 2020 | Win Nokia 7.2 smartphone

Amazon Nokia 7.2 Quiz Answers

Start Quiz Directly From Here

Q1. Which mountain peak, 3rd highest in the world, is reported to be visible these days from Siliguri in West Bengal?
Answer is – Kanchenjunga

Q2. To raise money for COVID-19 relief, which former cricketer is auctioning his bat used during the highest successful run chase in an ODI?
Answer is – Herschelle Gibbs

Q3. What is the name of Elon Musk’s newborn son?
Answer is – X/EA-12

Q4. Chakhao, which recently got its GI tag, is a type of aromatic black rice grown in which Indian state?
Answer is – Manipur

Q5. Which country recently launched its first military satellite called Noor 1?
Answer is – Iran


Amazon Quiz Today Answers | 11th May 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Amazon Quiz Answers - Today's Answer Of Amazon Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Q1. Which of these companies has recently announced that they would start making hand and surface sanitizers under the Viroprotek brand?
Ans- Asian Paints

Q2. The San Francisco Conference, which is celebrating its 75th Anniversary, is considered as the birthplace of which organisation?
Ans- United Nations

Q3. India lost its top rank in ICC Test team rankings to which nation on May 1, 2020?
Ans- Australia

Q4. Advait Chandan is directing a Hindi movie starring Aamir Khan and Kareena Kapoor based on which famous Tom Hanks film?
Ans- Forrest Gump

Q5. Which of these rulers born on 9th May participated in the famous Battle of Haldighati?
Ans- Maharana Pratap


Amazon Quiz Today Answers 27th May 2020 | Win LG W30 Pro Smartphone

Rs.10000

Start Quiz Directly From Here

Q1. Which of the following movies starring Irrfan Khan won the Oscar for Best Picture?

Answer is – Slumdog Millionaire

Q2. The largest car making manufacturing plant in the world recently resumed operations in Wolfsburg, Germany. Which company operates it?

Answer is – Volkswagen

Q3. On 1st May 2020, which country reached the top of the ICC T20I rankings for the first time since the rankings were introduced?

Answer is – Australia

Q4. Which of these critically endangered animals was recently spotted at Kolkata ghats after almost 30 years?

Answer is – Gangetic Dolphin

Q5. How do we better know the viral meme where a group of Ghanian pallbearers can be seen dancing to the tune of Astronomia?

Answer is – Coffin dance



Amazon Quiz Today Answers | 4th May 2020 | Win Rs.50000

Amazon ₹25000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Q1. According to Forbes, what is the claim to fame of a certain eight-year-old boy named Ryan Kaji?

ans- Highest paid Youtuber

Q2. Mount Paektu is a sacred mountain in which country?

ans- North Korea

Q3. Which company recently provided 60 custom-built bike ambulances for COVID-19 patients in India?

ans- Hero Motocorp

Q4. Tianwen-1, meaning heavenly questions, is the first Mars exploration mission of which country?

ans- china

Q5. Sultan Qaboos bin Said, who recently passed away, was the longest-serving ruler of which country?

ans-Oman


Amazon Quiz Today Answers | 30th April 2020 | Win Rs 10000 Pay Balance

Rs.10000

Start Quiz Directly From Here

Q1- Which of these is a real time statistics website owned and operated by Dadax, which has come to prominence during the COVID-‘I 9 outbreak?

Ans – Worldometer

Q2- ‘Innovate for a Green Future‘ is the 2020 slogan for which day that is to be observed on April 26th?

Ans – World Intellectual Property Day

Q3- Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?

Ans – Bowled

Q4- In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves and ancient paintings?

Ans – Australia

Q5- Which of these personalities were an Indian diplomat and the first female president of the United Nations general assembly?

Ans – Vijaya Lakshmi Pandit


Amazon Quiz Today Answers | 28th April 2020 | Win Canon M200 Mirrorless camera

Canon M200 Mirrorless Camera

Start Quiz Directly From Here

Q1. For a song, along with band BTS, which singer holds the Guinness Record for the most-viewed YouTube video in a 24 hour period?

Answer is – Halsey

Q2. In the Amazon Prime series, Panchayat who plays the role of the official Pradhan of the village, Phulera?

Answer is – Neena Gupta

Q3. ‘Houston, We’ve Had a Problem’ – is a phase associated with which NASA mission that recently celebrated its 50th anniversary?

Answer is – Apollo 13

Q4. The Ministry of Tourism in India has launched a new webinar series called _______?

Answer is – Dekho Apna Desh

Q5. Which country is scheduled to host the 2020 edition of the Asian Boxing Championships?

Answer is –India


Amazon Quiz Today Answers | 27th April 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Amazon ₹25000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Q1. Which tech giant recently launched ‘TalkBack’ – a braille keyboard for their visually challenged users?

Answer is – Google

Q2. In the upcoming movie ‘Thalaivi’, Prakash Raj is playing the role of which political rival of the lead character?

Answer is – M. Karunanidhi

Q3. Survey of India has developed which e-platform to collect Geo-tagged information related to COVID-19?

Answer is – Sahyog

Q4. Recently the Indian Tri-color was projected by Switzerland onto which mountain to send a message of hope?

Answer is – Matterhorn

Q5. In April 2020, who was named the Wisden Leading Cricketer of the Year for 2019?

Answer is – Ben Stokes


Amazon Quiz Today Answers | 23rd April 2020 | Win ₹20000 Pay Balance

Rs.20000

Start Quiz Directly From Here

Question 1- International Day of Human Space Flight is celebrated on April 12 to commemorate the first flight of which astronaut?

Answer is – Yuri Gagarin

Question 2- Dil Bechara is an upcoming movie, based on which book that was adapted for a Hollywood movie?

Answer is – The Fault In Our Stars

Question 3- What type of animal is a waterbuck?

Answer is – Antelope

Question 4- The Jallianwala Bagh garden is located in which Indian city?

Answer is – Amritsar

Question 5- Which iconic ship went down in April 1912?

Answer is – RMS Titanic


Amazon Quiz Today Answers | 22nd April 2020 | Win Samsung Galaxy M20

Amazon Quiz 24th February Answers - Win Free Samsung Galaxy M20

Start Quiz Directly From Here

Question 1. Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Answer is – Project Kuiper

Question 2. Phobophobia is the fear of what?

Answer is – Phobias

Question 3. How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint : Gangnam style!!)

Answer is – Psy

Question 4. Utkalika is the state emporium of which Indian state?

Answer is – Odisha

Question 5. GS Lakshmi is the first woman to do what in the world of cricket?

Answer is – Match referee for a men’s ODI


Amazon Quiz Today Answers | 20th April 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Amazon ₹25000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Question 1. ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self help book written by which personality known for his accurate decision making?

Answer is – Simon Taufel

Question 2. Whose book ‘The Anarchy’ recounts the remarkable history of the East India Company from its founding in 1599 to 1803?

Answer is – William Dalrymple

Question 3. More than 70% of this country lies in Asia. Most of its population, its capital, and its largest city are in Europe. Which country is this?

Answer is – Russia

Question 4. RussiaFamous for another role, which leader born on 3rd December was India’s Minister for Food & Agriculture from August 1947- April 1952?

Answer is – Rajendra Prasad

Question 5. Mind Master: Winning Lessons from a Champion’s Life’ is a book by which famous Indian?

Answer is – Viswanathan Anand


Amazon Quiz Today Answers | 18th April 2020 | Win GoPro Hero 8 Camera

Amazon GoPro Hero8 Quiz - Answer and win GoPro Hero8

Start Quiz Directly From Here

Q1- The Painter Prince is a book based on which famous painter born in the month of April, 1848?
Ans – Raja Ravi Varma

Q2- How do we better know the ruler Maharana Sangram Singh Sisodia born on 12th April, 1482 who fought against the Lodhi dynasty?
Ans – 1916

Q3- How do we better know the ruler Maharana Sangram Singh Sisodia born on 12th April, 1482 who fought against the Lodhi dynasty?
Ans – Rana Sanga

Q4- Which of these drugs currently in the news is also sold under the brand name Plaquenil and is used for treatment of malaria?
Ans – Hydroxychloroquine

Q5- ‘The Unsung Warrior‘ is the tagline of which Bollywood movie released in January 2020?
Ans – Tanhaji


Amazon Sony 1000XM3 Headphones Quiz Answers | 17th April 2020

1) Which was the first side to beat India in the current edition of the World Test Championship?

Ans – New Zealand

2) ‘Unlimited food for education’ is the tagline of which NGO which has distributed more than 5000 grocery kits during the COVID- 19 crisis?

Ans – Akshaya Patra

3) Maidan is an upcoming biopic based on the life of which famous football coach?

Ans – Syed Abdul Rahim

4) April 10th, observed as World Homeopathy Day is the birthday of which famous German physician?

Ans – Dr. Samuel Hahnemann

5) The logo of which of these apps on the Google Play Store features a heart along with a tick symbol?

Ans – Aarogya Setu


Amazon Quiz Today Answers | 16th April 2020 | Win ₹20000 Pay Balance

Amazon ₹20000 Pay Balance Quiz Answers

Start Quiz Directly From Here

Q1- Brendan Cowell is the narrator of a recent Amazon Prime series based on which cricket team?

Ans – Australia

Q2- Toofan is an upcoming movie based on professional boxing. Which actor is playing the lead role?

Ans – Farhan Akhtar

Q3- Celebrated worldwide on April 22, is focused on the environment and was originally conceptualized by Gaylord Nelson of the US. (Fill in the blanks)

Ans – Earth Day

Q4- National Civil Service Day is observed on the day when addressed the probationer Administrative Services Officers in 1947. (Fill in the blank)

Ans – Sardar Vallabhai Patel

Q5- Students from which Indian institution recently won a COVID- 19 hackathon challenge organised by Massachusetts Institute of Technology?

Ans – Manipal Institute of Technology


Amazon Galaxy Note 10 Quiz Answers – 15th April 2020

1) ‘Shared Cultures, Shared Heritage, Shared Responsibility’ is the 2020 theme for which day started by UNESCO and observed on April 18?

Ans – International Day for Monuments and Sites

2) Which of these actors who acted as a rapper in his debut movie, would star in a spiritual sequel to the 2005 hit Bunty aur Babli?

Ans – Siddhant Chaturvedi

3) Which Indian scientist born on April 14th, was the recipient of the prestigious Dr APJ Abdul Kalam award in 2019?

Ans – K Sivan

4) On 13th April, India pays homage to the victims of which infamous massacre in 1919?

Ans – Jalianwalabagh Massacre

5) The non profit body AIF has launched an initiative to protect the underprivileged communities against the COVID- 19 crisis. Expand AIF.

Ans – American India Foundation


Amazon Alexa Eco Show Quiz Answers | 14th April 2020

Question 1. Operation Namaste’ is the initiative of which Indian armed force to combat the spread of COVID-19 in the country?

Answer is – Indian Army

Question 2. Vidya Balan is playing the title role in an upcoming biopic based on which mathematician?

Answer is – Shakuntala Devi

Question 3. Who among the following has developed a low-cost portable ventilator called ‘Prana-Vayu’?

Answer is – IIT Roorkee

Question 4. Tony Lewis, who recently passed away, was the co-inventor of what used for settling weather-affected cricket matches?

Answer is – Duckworth-Lewis method

Question 5. Which of these tennis tournaments has been cancelled for the first time since World War II?

Answer is -Wimbledon


Amazon Quiz Today Answers | 13th April 2020 | Win ₹15000 Pay Balance

Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

Question 1. Which international multi-sport event is meant for sports or disciplines, that are not contested in the Olympic Games?

Answer is – World Games

Question 2. Kamarajar Port is situated on which coast of India?

Answer is – Coromandel Coast

Question 3. The Gateway is a proposed NASA space station in orbit around which space object?

Answer is – Moon

Question 4. Which global institution releases the The Global Economic Prospects – a publication on the state of the world economy?

Answer is – World Bank

Question 5. Which recently launched web series is set in the remote village of Phulera in Uttar Pradesh?

Answer is -Panchayat


Amazon Quiz Today Answers | 12th April 2020 | Win OnePlus 7T Pro

Amazon OnePlus Quiz - Answer & Win OnePlus 7T Pro

Start Quiz Directly From Here

Q1. Dubai has recently opened the world’s first hospital for which of the following?

ans- Camels

Q2. What is the name of the first indigenous testing kit for COVID-19 in India, made by Pune based Mylab?-19 in India, made by Pune based Mylab?

ans- PathoDetect

Q3. The Singer Laren museum in Amsterdam recently announced the theft of the 1884 painting ‘Spring Garden’ by which famous artist?

ans- Van Gogh

Q4. Viewpoint is a new market research app launched by which global tech giant?

ans- Facebook

Q5. Which Indian state celebrates ‘Utkal Divas’ – the state’s foundation day on April 1?

ans-Odisha


Amazon Quiz Today Answers | 11th April 2020 | Win Xbox One S Gaming Console

Xbox One S Console

Start Quiz Directly From Here

Q1. The daughter of Gokuladas and Vrajkunwerba Kapadia born on this date (11 April) in 1869 was the mother to Harilal, Manilal, Ramdas and Devdas. Who was she?

Ans – Kasturba Gandhi

Q2. Dr. Balram Bhargava is the current Director-General of which Government of India institution?

Ans – ICMR

Q3. Which group video chatting app, which has recently had a sudden burst of popularity was launched by Life on Air, Inc. in 2016?

Ans – Houseparty

Q4. Dzongkha is the national and official language of which neighbouring country of India?

Ans – Bhutan

Q5. Which global institution recently issued ‘Pandemic Bonds’ for the first time to raise money for the COVID-19 crisis?

Ans -World Bank


Amazon Quiz Today Answers | 10th April 2020 | Win Bose 700 Bluetooth Headphones

Amazon Bose 700 Headphones Quiz Answers

Question 1 – Which activist referred to as Mahatma born on 11th April, formed the Satyashodhak Samaj to attain equal rights for the unprivileged?

Answer is – Jyotirao Phule

Question 2 – The Dumurjala stadium was recently converted into a 150 bed quarantine facility. In which state is it located?

Answer is – West Bengal

Question 3 – Which of these is one of the stages in the Men’s 2020 ICC T20 World Cup, as per the initial tournament schedule?

Answer is – Super 12s

Question 4 – Which of these is the theme for World Health Day 2020 observed on April 7?

Answer is – support nurses and midwives

Question 5 – Which of these social reformers born on 14th April was posthumously awarded the Bharat Ratna in the same year as Nelson Mandela?

Answer is – BR Ambedkar


Amazon Quiz Today Answers | 9th April 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Amazon ₹25000 Pay Balance Quiz

Start Quiz Directly From Here

1) Which famous musician born on April 7th at Varanasi created music for Satyajit Ray’s famous Apu trilogy?

Ans – Ravi Shankar

2) Recently demised Air Vice Marshall (Retd) Chandan Singh Rathore- a 1971 war hero is a recipient of which of these awards?

Ans – Maha Vir Chakra

3) WWE’s flagship event, Wrestlemania was held under closed doors without an audience in 2020, where was it scheduled originally?

Ans – Ray Jay, Tampa Bay

4) ‘The Devil Made Me Do It’ is the tagline of the upcoming 3rd edition of which movie series?

Ans – Conjuring

5) National Maritime Day is celebrated on April 5th, on the occasion of a ship owned by which company sailing from Mumbai to the UK?

Ans – Scindia Steam Navigation


Amazon Quiz Today Answers | 6th April 2020 | Win ₹15000 Pay Balance

Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz

1) The recently opened Singshore suspension bridge is the highest bridge of which Indian state?

Ans – Sikkim

2) Which Indian state commemorated Shaheed Diwas on March 23 as Youth Empowerment Day?

Ans – Punjab

3) Which ‘royal’ is set to be the narrator of a new Disney film about a family of elephants and their journey across Africa?

Ans – Meghan Markle

4) Mayiladuthurai recently became the 38th district of which Indian state?

Ans – Tamil Nadu

5) ‘Mourning en masse’, ‘Days of glory’, ‘Raising of Lazarus’ are famous artworks by which famous Indian artist?

Ans – Satish Gujral


Amazon Quiz Today Answers | 5th April 2020 | Win Samsung Galaxy S20+

Amazon Samsung Galaxy S20+ Quiz

Q1. According to the recently published World Happiness Report, which city is ranked the world’s happiest city?

ans- Helsinki

Q2. Who among these famous personalities, is the longest serving heir apparent to the British throne in history?

ans- Prince Charles

Q3. ‘Apropos of Nothing’ is a 2020 memoir by which American filmmaker and humourist?

ans- Woody Allen

Q4. What is the name of India’s first indigenously-developed Light Combat Aircraft?

ans- Tejas

Q5. The Government of India recently launched a chat-bot named ‘MyGov Corona Helpdesk’ on wich social media platform?

ans-WhatsApp



Amazon Quiz Today Answers | 4th April 2020 | Win Dell Inspiron 5593 Laptop

1) On April 1st 2019, the Netherlands wing of which company announced that it had developed a product that allows a user to ’talk to a Tulip?

Ans – Google

2) Which former Vice President, born on April 1st, was the Permanent Representative of India to the UN from January 1993- January 1995?

Ans – Mohammad Hamid Ansari

3) Which former India international was the head coach of the Bengal team that made it to the final of the 2020 Ranji trophy?

Ans – Arun Lal

4) Which famous comedian born on April 2nd, first came to prominence after winning The Great Indian Laughter Challenge in 2007?

Ans – Kapil Sharma

5) On 24th March, Google launched a doodle celebrating Banh Mi, a street food sandwich originating in which country?

Ans – Vietnam

.



Amazon Quiz Today Answers | 3rd April 2020 | Win Firefox Mountain Cycle

Amazon Firefox Mountain Cycle Quiz

Question 1. Using the new ‘Crew Dragon’ spacecraft which organisation announced plans to send 3 tourists to the International Space Station in 2021?

Answer is – SpaceX

Question 2. Defense Minister Rajnath Singh recently released a book titled ‘Invincible’ on which former Indian minister?

Answer is – Manohar Parrikar

Question 3. Ignaz Semmelweis, a 19th century obstetrician, is now widely credited with discovering the medical importance of which of the following?

Answer is – Hand Washing

Question 4. Shaheed Diwas is observed on March 23rd to honour the day when Rajguru, Sukhdev Thapar and ________ attained martyrdom? (Fill in the blank)

Answer is – Bhagat Singh

Question 5. Which of these upcoming movies starring Akshay Kumar, is a remake of the famous Tamil horror movie Kanchana?

Answer is – Laxmmi Bomb


Amazon Quiz Today Answers | 2nd April 2020 | Win ₹20000 Pay Balance

Question 1) What does CET, the new exam for various government jobs proposed by the Indian government, stand for?

Answer Is – Common Eligibility Test

Question 2) Which of these days is observed on 27th March by ITI- a world organization for the performing arts?

Answer Is – World theatre Day

Question 3) Swavalamban Express is a special train journey launched by SIDBI for which group of people?

Answer Is – Entrepreneurs

Question 4) Daniel, an 18 year old who made his debut for AC Milan on 2nd February, 2020 is the son of which AC Milan legend?

Answer Is – Paolo Maldini

Question 5) Who among these stepped down from the board of Microsoft in the 2nd week of March, 2020?

Answer Is – Bill Gates


Amazon Quiz Today Answers | 1st April 2020 | Win Samsung Galaxy Z Flip

Question 1. Which famous actress born on March 24th, was nominated for an Oscar for Best Actress in a Leading Role for the movie Zero Dark Thirty?

Answer is – Jessica Chastain

Question 2. Whose North London home was bought by the Maharashtra government and refurbished to transform into a memorial-cum-museum?

Answer is – BR Ambedkar

Question 3. The website for ________ observed on March 22nd, has sections namely- Learn, Share, Be Safe. (Fill in the blank)

Answer is – World Water Day

Question 4. Jaydev Unadkat is the captain of which regional cricket team in the Ranji Trophy?

Answer is – Saurashtra

Question 5. Which nation will chair the first virtual summit of G20 nations?

Answer is – Saudi Arabia

Amazon Quiz Today- 31-3-2020 Answers Of Canon 1500D DSLR Quiz

1) Sheikh Mujibur Rahman, whose birth centenary was celebrated in March 2020, was the founder President of which country?

Ans – Bangladesh

2) Which Indian badminton player recently won the BBC India ‘Sports Woman of the Year’ Award?

Ans – PV Sindhu

3) Which of these Bollywood actors is playing the lead role in the remake of the Govinda hit Coolie No. 1?

Ans – Varun Dhawan

4) On 23rd March, the WMO came into force, and a day is thus celebrated to draw attention towards weather and climate. Expand WMO.

Ans – World Meteorological Organization

5) Which city had to withdraw from hosting the Olympics in 1908, after a nearby volcano eruption?

Ans – Rome


Amazon Quiz Today Answers | 30th March 2020 | Win ₹50000 Pay Balance

Question 1. Born in Karnal on 17th March which lady was part of the crew of ‘Columbia’ as a mission specialist and primary robotic arm operator?

Answer is – Kalpana Chawla

Question 2. The upcoming movie Shershaah starring Siddharth Malhotra is based on the life of which military hero?

Answer is – Vikram Batra

Question 3. Who is the first Indian cricketer to play in 150 Ranji Trophy matches?

Answer is – Wasim Jaffer

Question 4. As per the 2020 World Happiness Report, which was named the happiest country in the world for the third year in a row?

Answer is – Finland

Question 5. The month of March is named after the Roman god of _____? (Fill in the blank)

Answer is -War



Amazon Quiz 29 March 2020 – Win Samsung S20

Q1: The Rajya Sabha Passed ‘The Mineral Laws (Amendment) Bill, 2020’, Which Proposes To Commercialise The Mining Of Which Mineral?
Ans: Coal

Q2: The Indian Navy Recently Supplied Essential Food And Relief Materials To Which Flood-Hit Country?

Ans: Madagascar

Q3: Who Recently Broke A 21-Year-Old Record For The Most Wickets By A Fast Bowler In A Single Ranji Trophy Season?

Ans: Jaydev Unadkat

Q4: Who Is The Only Indian Player To Feature In The Official 2020 ICC Women’s T20 World Cup Team Of The Tournament?

Ans: Poonam Yadav

Q5: National Vaccination Day Is Observed On March 16th. This Day, First Oral Vaccine For Which Disease Was Given In India?

Ans: Polio


Questions / Answers Amazon Quiz Today 28/3/2020

1) Which car manufacturer makes the Electric Vehicle known as Leaf?
Ans – Nissan

2) Which player scored 2 goals for Atletico de kolkata in the final on Saturday to claim an unprecedented third Indian Super League title?
Ans – Javier Hernandez

3) The Adventures of a Daredevil Democrat’ chronicles the story of which former Indian Chief Minister?
Ans – Biju Patnaik

4) In which city are the recently restored tombs of Taramati and Premamati located?
Ans – Hyderabad

5) What kind of device is SuCheck, developed with assistance from the Indian Council of Medical Research?
Ans – Glucometer


Amazon Quiz Timing 8 AM to 12 PM

  • Today’s Quiz – Amazon Quiz
  • Total Prize -Rs. 10000
  • Quiz Timing – 8 AM to 12 PM
  • Quiz Date – 3rd December 2018

All Answers are as follows:

  1. Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer- The Siberian Tiger

2. Which female character from Greek mythology brought evil the world when her curiosity compelled to open a magical box?

Answer- Pandora

3. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs which can go up to 200 pairs?

Answer- Millipede

4. In physics, what is the term for a nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei?

Answer- Fusion

5. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer- True

Leave a Reply

Join Telegram Channel & Save 15000 monthly?

Click Here
X
%d bloggers like this: